Möt teamet


Max Metelius

VD


E-post: max.metelius@advancedsoltech.com
Telefon: +46 8 441 88 40
Mobil: +46 72 316 04 44

Erfarenhet
Max Metelius har arbetat med inom förnybar energi, bl.a. som medgrundare till Alight, affärsutvecklare på BMI och CFO/COO på Advanced Soltech. Innan dess har Max lång erfarenhet från finanssektorn på Carnegie och HQ Bank, främst med inriktning på investeringar på tillväxtmarknader.

Utbildning
Juris Kandidat från Stockholms Universitet, Master of Law and Economics, University of Ghent, Ekonomistudier, Stockholms Universitet.


Lars Höst

CFO


E-post: lars.host@advancedsoltech.com
Mobil: +46 72 22 900 36

Erfarenhet
Lars har över 30 års erfarenhet från seniora roller inom ekonomi och redovisningsfunktioner. Senast som CFO för Ortivus AB (publ), listat på Nasdaq Small Cap och tidigare som CFO/Head of accounting för D-Link Northern Europe, Sitetel Sweden och Gunnebo Nordic.

Utbildning
Ekonomexamen, Lunds universitet.


Cecilia Xia

General Counsel


E-post: cecilia.xia@advancedsoltech.com
Mobil: +46 73 500 16 78

Erfarenhet

Cecilia har arbetat som advokat på Setterwalls Advokatbyrå och varit verksam inom områdena företagsförvärv, riskkapital och bolagsrätt för svenska och internationella bolag. Hon har bakgrund från Kina och talar utöver svenska och engelska även mandarin.

Utbildning

Juristexamen, Uppsala Universitet


Frederic Telander

Arbetande Styrelseordförande


E-post: frederic.telander@advancedsoltech.com
Telefon: +46 8 441 88 46
Mobil: +46 70 525 16 03

Erfarenhet
Frederic var VD i SolTech Energy Sweden AB (publ) mellan 2009 och 2018, är företagets största enskilda investerare och har även varit styrelsens ordförande mellan 2007 och 2009. Frederic har alltid haft ett stort intresse för och stort fokus på bolagsbyggande inom miljö och klimatsmart teknologi. Skolad inom det familjeägda byggföretaget Telac Construcciones SA som var ett av de största privata byggbolagen i Syd Spanien med 300 anställda fram till nittiotalet. Före detta partner i EIG Venture Capital Ltd, ett investmentbolag med fokus på investeringar i tidiga skeden inom energieffektivisering och clean tech. Under perioden 2001 – 2008 var Frederic ledande i expansionen av Gas Turbine Efficiency-koncernen som växte från cirka 1 MUSD till drygt 35 MUSD i omsättning. Under perioden strukturerade och kapitaliserade han bolaget, rekryterade nyckelpersoner samt förhandlade fram avtal med kunder såsom Rolls Royce, Siemens, Pratt & Whitney, Statoil, etc. Tidigare vice ordförande i GTE plc. och ledande i noteringsprocessen av bolaget på Londonbörsens AIM-lista i december 2005 samt även av SolTech Energy Sweden AB (publ) på First North vid Nasdaq Stockholm i juni 2015.

Utbildning
Företagsekonomi vid Stockholms universitetet.

Övriga pågående uppdrag
VD och styrelseledamot i Sactum AB, Styrelseordförande i SolTech Energy Sweden AB (pub), Styrelseordförande i Advanced SolTech Renewable Energy Hangzhou Co. Ltd. och styrelseledamot i NP Gruppen Aktiebolag.